advertentie Truck support Header

Dieren opzetten zit er niet meer in voor oud-wereldkampioen Maurice Bouten

In 2018 balanceerde preparateur Maurice Bouten door een aneurysma op het randje van leven en dood. Inmiddels gaat het steeds beter met hem. Om Maurice zijn onafhankelijkheid terug te geven is er een crowdfunding gestart voor een speciale fiets.

In 1991 kwam Maurice Bouten als jonge preparateur in het familiebedrijf. Het opzetten van dieren verhief hij al snel tot kunst. Hij reeg de prijzen aaneen en de kwaliteit van zijn preparaten maakten hem zelfs wereldkampioen.

Ruim drie jaar geleden, net na het honderdjarig jubileum van het bedrijf, werd Maurice getroffen door een aneurysma. Een snelle operatie voorkwam ernstig hersenletsel. Wel raakte de hersenstam beschadigd en moest eenderde van de kleine hersenen worden verwijderd. 'Alles met de ogen, het praten en het lopen gaat wat moeilijker. Eigenlijk alles wat ik nodig heb om te prepareren gaat moeilijk.'

Crowdfunding

Judith van Schendel, een vriendin van de familie Bouten, kwam op het idee om een crowdfunding te starten. 'Het is ongelofelijk hoeveel mensen, ook onbekenden, geld doneren voor mij', vertelt Maurice. Zondag 8 augustus organiseert ook CrossFit Venlo een actie om geld in te zamelen voor de fiets.