advertentie VieCuri Mooi

Crowdfunding moet Geer een beeldje in Jodenstraat bezorgen

Twee maanden na de dood van haar voorzitter Geer van der Veer gaat de Stichting Bronzen Beelden Venlo weer vol aan het werk. En het eerste besluit is genomen: Geer van der Veer krijgt een beeldje, mits de Venlonaar daar ook de beurs voor trekt.

Venlonaar Jos Knapen gaat als nieuwe voorzitter van de stichting met zijn collega-bestuursleden werk maken van het voornemen. 'Een nieuw beeld van Pienda Wullum is bijna klaar, en daarmee is het geld ook op', zegt bestuurslid Cock Ooms. 

Verlanglijstje

Toch staan er nog altijd twee beelden op het verlanglijstje van de stichting. Zo moet Venlonaar Funs van Grinsven (1908-2003) in brons worden vereeuwigd. 'Voor zo'n bronzen beeld hebben we zo'n 10.000 euro nodig', zegt Knapen. 'En daar gaan we dus hard voor werken.' De stichting was ooit het geesteskind van Van der Veer en tot zijn dood was hij de voorzitter, inspirator en grote kartrekker van de stichting. Bij leven werd de markante Venlonaar al genoemd als persoon die een beeldje verdiende. Na zijn dood in november werd die roep alleen maar luider. 

Geer

'Geer van der Veer verdient zo'n beeldje ook. Hij is immers van grote betekenis geweest voor de stad, de stichting en de vastelaovend', zegt Knapen. 'Maar om dat beeld te realiseren en de benodigde 10.000 euro bij elkaar te krijgen gaan we een ander traject opzetten. Er komt een apart rekeningnummer waar Venlonaren een bijdrage kunnen doen.' Alle informatie over de actie en het rekeningnummer zijn te vinden op de site van de Stichting Bronzen Beelden Venlo.