COVID-patiënten VieCuri eerder naar huis dankzij app

COVID-patiënten uit VieCuri kunnen sinds deze maand eerder naar huis dankzij een nieuwe app die ervoor zorgt dat ze van afstand in de gaten worden gehouden.

De app kan worden gebruikt bij patiënten in stabiele toestand, ook als ze nog zuurstof nodig hebben. De verwachting is dat het ontslag uit het ziekenhuis gemiddeld vijf dagen eerder kan plaatsvinden dan voorheen het geval was. Belangrijkste voordeel is dat veel patiënten het liefst in de thuisomgeving herstellen. Daarnaast zorgt de thuismonitoring ervoor dat er in het ziekenhuis meer plek is voor COVID-patiënten die niet zonder de ziekenhuiszorg kunnen.

Metingen

In het ziekenhuis krijgt de patiënt uitleg over de COVID-thuis-app en het zelf uitvoeren van metingen. De patiënt krijgt een persoonlijk behandelplan mee en voert thuis drie keer per dag metingen uit. In de app op de smartphone of tablet kunnen de resultaten worden ingevuld. Die worden in het ziekenhuis uitgelezen en beoordeeld en bij bijzonderheden wordt er contact opgenomen met de patiënt. Die kan ook zelf 24 uur per dag contact opnemen met een longverpleegkundige.