advertentie

Coronavirus betekent einde seizoen voor Fabiënne Coenders

De afgelasting van de Duitse volleybalcompetitie in verband met het coronavirus, betekent meteen dat het seizoen daar beëindigd is. Ook voor de Arcense volleybalster Fabiënne Coenders.

'Dit is een enorme domper voor ons team", zegt Fabiënne Coenders, diagonaal van Skorois Volleys Borken in de tweede Bundesliga.

Begrip

Begrip heeft Coenders (27) wel voor de beslissing. 'Het coronavirus is een serieuse zaak, al schrik je wel even wanneer je hoort, dat het resterende seizoen is afgeblazen. Het is allemaal heel abrupt.' Voor de Arcense volleybalster stonden nog vier wedstrijden op het programma. Op de ranglijst stond Skorios Borken op de vierde plaats, zonder zicht op het kampioenschap.

Geen spookwedstrijden

In de Bundesliga wordt geen kampioen uitgeroepen. Ook wilde de volleybalbond geen 'spookwedstrijden' zonder publiek. Coenders begon met volleybal bij AV Flash in Arcen. Via VC Velden en Flamingo's belandde ze bij Eurosped in de eredivisie. Vanwege haar opleiding tot socioloog verhuisde ze naar Duitsland, waar ze in de buurt van Bochum woont.
In Duitsland speelt ze inmiddels vier seizoenen in de tweede Bundesliga. De kans is aanwezig dat ze ook volgend jaar voor Skorios Borken gaat spelen. 'Dat is dan wel afhankelijk waar ik volgend jaar werk vindt. Voor de Ruhr-Universität Bochum werk ik nu aan een afrondend EU-project naar de verhouding tussen burger en politie. Daarvoor ben ik regelmatig in het buitenland.'

advertentie

Lees ook deze artikelen