advertentie

Coronaproof kermis in Blerick met druktemeter

De kermis in Blerick gaat door, met inachtneming van de coronamaatregelen. De organisatie heeft inmiddels al diverse kermissen op die manier gehouden.

De kermis vindt in afgeslankte vorm plaats op het Lambertusplein. Daar is ruimte voor twintig attracties. De kermis krijgt één in- en uitgang en een verplichte looproute. Bezoekers kunnen het rondje zo vaak maken als ze willen. 

Druktemeter

Voor de ingang staat een automatisch telsysteem dat bijhoudt hoeveel bezoekers er op de route zijn. Zo kan de organisatie precies bijhouden hoeveel mensen zich er tegelijkertijd op de kermis bevinden. Deze druktemeter moet zorgen dat het niet te druk wordt en zo bijdragen in het houden van de anderhalve meter afstand. Deze druktemeter is op een mobiel LED-scherm te zien, maar ook te raadplegen via de website van de kermis en op de Facebookpagina. De organisatie roept op om deze te raadplegen voor je naar de kermis komt. Als de meter groen is, is het rustig, oranje betekent dat er mogelijk een wachtrij is en bij een rood licht vraagt de organisatie om op een ander moment te komen. 

De Blerickse kermis vindt plaats van 4 tot en met 8 augustus.