advertentie VieCuri Mooi

Corona zet ook streep door Bluesrock Festival

Ook het Bluesrock Festival in Tegelen gaat dit jaar vanwege de maatregelen rond het coronavirus niet door.

'We hebben met pijn in het  hart moeten besluiten om, gezien de huidige stand van zaken en regelgeving in het kader van Covid-19 geen Bluesrock Festival te organiseren', laat de organisatie Buro Pinkpop en Mojo Concerts in een verklaring weten.

Versoepeling

'Met grote interesse heeft de organisatie de ontwikkelingen rondom het Covid-19 virus en de daarbij genomen maatregelingen en opgelegde regels gevolgd. Maar zelfs met de versoepeling van de maatregelingen kan de organisatie geen kostendekkend festival organiseren. Binnen deze regelgeving kunnen gewoonweg te weinig bezoekers het festival bezoeken en genieten van wat het festival te bieden heeft', aldus de organisatie. Op dit moment zijn er nog geen kosten gemaakt. Dat maakte de keuze om nu de stekker eruit te trekken makkelijker. 

Doolhof

Het is voor het eerst sinds de eerste editie in 1984 dat er een jaar wordt overgeslagen. Het Bluesrock Festival wordt traditiegetrouw georganiseerd in het Tegelse Openluchttheater De Doolhof. Dit jaar stond de 37e editie van het festival op het programma. Die editie vindt nu plaats op zaterdag 11 september 2021.