advertentie Blauwwater Header

Geen lokale maatregelen ondanks oplopende besmettingen

Ondanks het oplopende aantal besmettingen met het coronavirus is er volgens de GGD en de gemeente Venlo nog geen noodzaak om extra maatregelen te nemen.

Dinsdag werden er twee nieuwe besmettingen in Venlo vastgesteld. Nergens in de provincie Limburg zijn de laatste week meer besmettingen geconstateerd dan in onze gemeente. 

Opleving

Het aantal coronabesmettingen in Venlo loopt de laatste tijd op. Van 20 juni tot en met 23 juli werd er geen enkele besmetting vastgesteld. Sinds begin augustus is er weer sprake van een kleine opleving. In totaal werden er deze maand 23 gevallen vastgesteld. 

Made with Visme Infographic Maker

De GGD Limburg-Noord laat weten vooralsnog niet extra op de hoede te zijn. Volgens een woordvoerder komen de meeste besmettingen door te drukke situaties in de privésfeer, zoals verjaardagen of tuinfeestjes. De bereidheid om mee te werken aan een bron- en contactonderzoek is groot in de regio. In andere delen van Nederland laat die bereidwilligheid soms te wensen over. 'Hier zien we daar geen problemen mee', zegt de woordvoerder. 'Soms zijn mensen in eerste instantie wat terughoudend, maar als we uitleggen waarom het zo belangrijk is, werken ze gewoon mee.'

Lokale maatregelen

Sinds kort hebben de voorzitters van de veiligheidsregio's de mogelijkheid om lokaal maatregelen te treffen. Burgemeester Antoin Scholten van Venlo is de voorzitter van de Veiligheidsregio Limburg-Noord. Hij laat weten vooralsnog geen extra maatregelen door te voeren in zijn eigen gemeente. 'We volgen het aantal besmettingen op de voet', zegt Scholten. 'Het bron- en contactonderzoek van de GGD is bij een besmetting heel erg belangrijk. Volgens de GGD, die ons adviseert, zijn aanvullende maatregelen derhalve nog niet nodig. Het is nog steeds wel heel erg belangrijk dat iedereen de geldende maatregelen zoals de anderhalve meter afstand opvolgt. Daarin moeten we echt niet verslappen.'