advertentie Obesitas

Confetti

Het is vandaag de dag die aanklopt bij een nieuw jaar. 2019 is bijna op en was bewogen. Boordevol nieuws ook, zoals ieder jaar vol is met nieuws dat we verslaan en van duiding voorzien.

Sommigen doen een strik om 2019, voor anderen was het een volle gifbeker en zij hunkeren naar 2020 in de hoop dat een nieuw jaartal alles anders maakt. Er was fijn en droevig nieuws. Nieuws dat voor de ene goed en voor de ander minder uitpakte. Soms was er collectieve boosheid, waren we met z'n allen teneergeslagen of juist in euforie; we hebben het allemaal zien langskomen. Het nieuws is een soort van spiegel die laat zien wat we als samenleving doen en laten. Daar vinden we nu en dan ook heel wat van; de reactievelden op vooral Facebook ontpopten zich met regelmaat tot een soort digitale versie van het Malieveld. Ook die reacties maken weer deel uit van wat we in die spiegel zien; boosheid, blijdschap en ontroering. Veel ongenuanceerdheid ook, die vaak begrijpelijk is, maar soms ook niet.

Omroep Venlo kende zelf ook een bewogen, maar evenzo een goed jaar. Nieuwe collega’s, een mooie award, veel registraties van de talrijke culturele en sportieve uitspattingen die de gemeente rijk is, het nieuwe programma Wat Maakt Venlo en een project op onderzoeksjournalistiek dat we ook in 2020 voortzetten. We sluiten voor het vierde jaar op rij af met een positief resultaat en de kijk- en luistercijfers onderstrepen dat we tot de best bekeken, beluisterde en gelezen lokale omroepen van Nederland behoren. Als toetje werden we deze maand door het ministerie geoormerkt als pilotomroep en gaan we samen met Omroep Horst aan de Maas toffe nieuwe dingen doen waarvoor we journalistieke vernieuwers zoeken.

Zonder jullie, onze partners, adverteerders, de vaste ploeg, vrijwilligers en vele vrienden van Omroep Venlo, had ik het bovenstaande stukje niet kunnen tikken; enorm dank daarvoor. In 2020 gaan we energiek door, ook het nieuws zal immers niet ophouden. We zullen het dan wel zonder enkele mooie en kleurrijke stadsfiguren moeten doen die 2019 hebben uitgekozen om achter de hemelpoort te verdwijnen. Als Sjraar, Paul en Geer een beetje van hun confetti, met hier en daar een veegje blauwe schmink, van boven over Venlo strooien, wordt het vast een goed 2020. We gaan er 75 jaar vrijheid vieren dus maak er iets moois van met elkaar!

Evert Cuijpers
Directeur-bestuurder Omroep Venlo