Concert in hoogwerker voor bewoners Crescendo

Cliënten van De Zorggroep in Crescendo in Venlo-Zuid krijgen vanmiddag een bijzonder optreden te zien. Djino Snijtsheuvel speelt namelijk vanuit een hoogwerker.

Snijtsheuvel maakt normaal muziek in onder meer Crazy Pianos in Scheveningen. Hij begint samen met een aantal andere muzikanten om 15.00 uur met een concert op de binnenplaats van Crescendo. Bewoners kunnen verzoekjes doorgeven. Vanaf 16.15 uur zingt hij bewoners van het appartementencomplex toe vanuit de hoogwerker. Het optreden is te volgen via Facebook.

Raamconcerten

Op meer plekken is er aandacht voor kwetsbare mensen, die vanwege het coronavirus minder sociale contacten hebben dan normaal. Stichting Erato, die optredens verzorgt voor patiënten op gesloten afdelingen in heel Limburg, is overgestapt op raamconcerten. Angelique Swinkels geeft vanmiddag om 14.30 uur zo'n concert bij Sinselhof in Venlo-Zuid.

Linke Mik

Afgelopen zondag maakte Linke Mik al een tour langs een aantal verzorgingshuizen in de regio om de bewoners met muziek een hart onder de riem te steken. Omroep Venlo maakte daar onderstaande reportage.