advertentie Truck support Header

Claud Engel uitgeroepen tot Junior Venloos Voorname Vrouw

De 19-jarige Claud Engel uit Venlo mag zich dit jaar Junior Venloos Voorname Vrouw noemen. Ze ontving deze titel voor haar goede werk als mantelzorger en haar werkzaamheden en ambities in de zorg.

Engel studeert Maatschappelijke Zorg bij Gilde opleidingen en gaat nu haar vierde leerjaar in. Daarna hoopt ze Social Work te gaan studeren. 

Mantelzorg

Duidelijk is dat ze een zorghart heeft. Maar naast haar studie en stage in de zorg steekt ze thuis ook haar handen uit de mouwen. Engel is namelijk mantelzorger voor haar moeder die in 2018 een herseninfarct kreeg. Daardoor is haar moeder eenzijdig verlamd geraakt en is ze niet in staat om het huishouden in haar eentje te draaien. Daar helpt Engel dan ook bij. 'Maar behalve huishoudelijke taken steun ik haar ook mentaal met prikkelverwerking', zegt Engel. 

Ze krijgt veel steun van haar familie en mentor bij het combineren van haar mantelzorgwerkzaamheden in combinatie met school en stage. 'Mijn mentor houdt veel rekening met onze situatie. En als ik niet thuis kan zijn heb ik ook nog een fijne familie die ons ondersteunt. We doen het samen', zegt Engel. 

Verrassing op stageplek

Engel werd verrast op haar stageplek met de titel Junior Venloos Voorname Vrouw. 'Al een kleine week werden er stiekem allerlei zaken geregeld waar onze stagiaire niks vanaf wist', zegt haar stagebegeleider Lian Timmermans. 'Claud loopt nu meer dan een jaar stage als activiteitenbegeleider. Hier is ze altijd vrolijk en behulpzaam, vol humor en geeft de dag kleur. Maar wij weten ook dat Claud thuis de handen flink uit de mouwen steekt als mantelzorger van haar moeder. Claud is een voorbeeld voor vele jongeren: niet altijd jezelf voorop zetten, maar vanuit je (zorg)hart het leven benaderen en toch in staat zijn om geregeld zelf de slingers op te hangen. Ik denk dat alle bewoners en medewerkers van het Annahuis vinden dat Claud het verdient gekozen te worden tot Junior Venloos Voorname Vrouw', sluit haar stagebegeleider af.