advertentie

Circus strandt op Venloos bedrijventerrein

Op een leegstaand stukje bedrijventerrein aan de rand van de stad bivakkeert sinds een tijdje een circus. Er staan lama’s, paarden, zwijnen, een zebra en zelfs een heuse olifant.

Circus Freiwald is al een tijdje op zoek naar een geschikte verblijfsplek, maar kan die niet gemakkelijk vinden. Daarom wordt het nu door de gemeente gedoogd op het bedrijventerrein aan de Declarantenweg bij de Keulse Barrière.

Voorjaar in de soep

Nadat het circus in februari shows had in de gemeente werd de tourmanager ernstig ziek. De voorjaarstournee is daardoor in de soep gelopen. Het circus is sinds die tijd op zoek naar een geschikte plek om de periode tot de volgende shows in de zomer te overbruggen. Eerst verbleef het circus op het Kazerneterrein, maar daar moest het weg vanwege de Venloop. Sindsdien zijn de trailers en de verplaatst naar de rand van de stad.

Controle

Volgens de gemeente zijn er tweewekelijks gesprekken met het circus om de voortgang te bespreken over een nieuwe plek. Ook controleren handhavers met regelmaat of het circus zich aan gemaakte afspraken houdt en of het goed gaat met de dieren.

Probleem verplaatsen

Het circus op straat zetten ziet de gemeente niet zitten. Dat zou het probleem namelijk niet oplossen, hoogstens verplaatsen. Bovendien veroorzaakt het circus op de huidige plek geen overlast.

advertentie

Lees ook deze artikelen