advertentie

Chin. Ind. Spec. Rest.

Michelin heeft afgelopen maandag weer de sterren laten neerdalen over gastronomisch Nederland. Een welgemeend perfisia voor Valuas, het Venlose restaurant dat zowel een ster als een Bib Gourmand kreeg.

Terecht, zeg ik dan als groot liefhebber van de Valuas rundvleeskroket. Het lijkt wel of ze in elke kroket een halve koe gestopt hebben.

Aevel… wat de achtereuvers van Michelin volkomen over het hoofd hebben gezien, is het Chin. Ind. Spec. Rest. Penang, schitterend gelegen op de hoek van de lommerrijke Hertog Reinoudsingel en de immer joeksige Stalbergweg. Een onvergeeflijke misser. Penang alzoeë, dat afgelopen jaar enkele dagen gesloten is geweest vanwege een make over van het interieur. Er staat nu nieuw meubilair. Penang alzoeë, waar je voor de 37 euro, die een Bib Gourmandmenu maximaal mag kosten, zoveel krijgt dat je een schörkker met bodemverwarming mee moet nemen om alles thuis te krijgen. Penang alzoeë, dat zijn vaste klanten ieder jaar in januari verrast met een schitterende designkalender. Penang alzoeë, het Chin. Ind. Spec. Rest. van alt-hoeëgheid Herm I.


En… prinseraojers ook het Chin. Ind. Spec. Rest. van Spitzenkandidat Jocusprins 2020. Daarover aevel straks meer. Wij waren afgelopen maandag bij de Jaorvergadering van De Waus. Op de eerste plaats welgemeende kômplimente voor de vrijwilligers van Grenswerk. De Waus-dors is adequaat gelest en dat is een Olympische prestatie voordat de Olympische Spelen überhaupt begonnen zijn. We hebben maandag unne knöl van twaalf jaar zien optreden, die alles in zich heeft om landelijk een echte ster te worden. Hoe hij het podium pakte en het ganse Wause Gedeuns inpakte, was indrukwekkend. Lars Broekman is de naam. De vaste kijkers van Nedinscoplein kennen hem al, hij trad er op met Linda Zijlmans

Aevel… onderwiel de Jaorvergadering kregen wij opeens van de Vors een appje: Hora est!, de roep waarmee de pedel een promotieplechtigheid aan de universiteit als beëindigd verklaart. ’t Is tieëd! op zijn Venloos, alzoeë. Welke Venlonaar is het vorig jaar aan de Narren Universiteit Limburg gepromoveerd tot doctor humoris causa? Ken! Is het niet dezelfde die dit weekend ‘Aan de Amsterdamse grachten’ in het middelpunt staat? Nee, nee, we noemen geen namen. Aevel… hij woont doeën bij dat Chin. Ind. Spec. Rest.

Wies ’t aevel weer ens is,
Sef Derkx

P.s.: Is de aartslelijke paal met camera bij De Vreedzame Krijger écht weg?