advertentie Obesitas kliniek header januari

Celstraf geëist tegen Venlose bewindvoerder

Zes maanden celstraf waarvan twee voorwaardelijk, dat is de eis van de officier van justitie tegen Ramon N. uit Venlo. Tussen september 2015 en januari 2017 maakte hij als bewindvoerder zeker zestien slachtoffers, die hij in totaal voor zo’n 30.000 euro heeft bestolen.

Het geld wat Ramon N. stal van deze kwetsbare mensen, gaf hij onder meer uit in een Duitse seksclub. Ook kocht hij er een Range Rover van, aldus 1Limburg. Ramon N. heeft toegegeven dat hij fout zat. ‘Ik ben van het spoor gevlogen, ik kon niet meer stoppen. In die periode was ik er echt van overtuigd dat ik recht had op dat geld.’

Demente man

De grootste geldbedragen die Ramon N. stal kwamen van een demente man en een man met psychische problemen. Meerdere cliënten van de bewindvoerder kwamen zonder water of stroom te zitten en moesten geld van familie lenen om te kunnen eten.

Taakstraf

Kelly Dohmen, de advocate van Ramon N., vindt de eis van de officier van justitie niet passend. Zij stelt voor te gaan voor een taakstraf van 240 uur. Over twee weken doet de rechtbank uitspraak in deze zaak.