advertentie Viecuri Mooi

CDA wil duidelijkheid van wethouder over De Vilgaard

Wethouder Alexander Vervoort steekt de kop in het zand als het gaat over de problemen rond de exploitatie van de Veldense gemeenschapsaccommodatie De Vilgaard. Dat vindt althans het CDA.

Omroep Venlo berichtte eerder dat omnivereniging SV Velden wil stoppen met de exploitatie van de horeca in De Vilgaard. Onenigheid met de Stichting Gemeenschapshuis De Vilgaard die over het beheer van het gebouw gaat, ligt aan dat besluit ten grondslag. Vervoort gaf in een reactie aan dat de inzet van de gemeente erop gericht is beide partijen nader tot elkaar te brengen. 

Bemiddelingspoging

Het CDA is daar 'hoogst verbaasd over', schrijft fractievoorzitter Tom Verhaegh in zijn schriftelijke vragen aan burgemeester en wethouders. Bekend is immers dat een bemiddelingspoging tussen SV Velden en de beheerstichting van De Vilgaard eerder mislukte. 'Waarom doet de wethouder deze uitspraken terwijl hij weet dat dit een gepasseerd station is', wil de grootste partij in de gemeenteraad weten. 

Verenigingsleven

De Vilgaard is de centrale spil binnen het Veldense verenigingsleven. Behalve de verschillende sportverenigingen hebben ook grote verenigingen als de Fanfare Velden en Gekke Maondaagvereineging De Wuilus er hun onderkomen. Het CDA wil van Vervoort weten wat hij gaat doen om de verenigingen te faciliteren en de BMV draaiende te houden.