advertentie

CDA-raadslid Desirée Thissen na tien jaar weg uit gemeenteraad

CDA-raadslid Desirée Thissen verlaat per 1 januari noodgedwongen de Venlose gemeenteraad. Ze kan niet als raadslid aanblijven omdat ze verhuist naar een andere gemeente.

'Ik heb lang nagedacht over dit besluit, maar de fase van mijn leven waarin ik me momenteel bevind noopt me tot het nemen van deze beslissing', schrijft Thissen in een verklaring. Haar verhuizing naar Den Bosch betekent dat ze 'met pijn in het hart' het raadslidmaatschap vroegtijdig moet beëindigen, zo schrijft het raadslid.

Fractievoorzitter

Thissen werd in 2009 met voorkeursstemmen in de gemeenteraad gekozen en werd na de gemeentelijke herindeling met Arcen en Velden in 2010 als raadslid geïnstalleerd. Na de verkiezingen van 2014 werd ze fractievoorzitter in een moeilijke periode voor het CDA. De partij  kwam met een fractie naar de raadszaal die uitsluitend was samengesteld uit raadsleden die met meerderheidsstemmen was gekozen. De beoogde kandidaten van de partij (de nummers 2 tot en met 6) haalden daardoor de gemeenteraad niet. In 2017 werd ze als fractievoorzitter door haar fractie afgezet die haar gebrek aan leiderschap en solistisch optreden verweet.

Nummer 2

Thissen bleef wel aan als raadslid en kreeg bij de laatste verkiezingen in 2018 de prominente tweede plek op de kieslijst. Ondanks het feit dat het CDA met zeven zetels samen met EENLokaal de grootste partij in de raad werd, kwam de partij in de oppositiebanken terecht. 'Ik ben dankbaar voor de afgelopen drie periodes in de Venlose raad. Uiteraard zal ik de fractie op de achtergrond blijven steunen, om al die kennis die we de laatste jaren samen hebben opgebouwd niet verloren te laten gaan', schrijft Thissen.