advertentie

CDA pleit voor nieuwe brug kazerneterrein

Nu de toekomst van het kazerneterrein opnieuw op de agenda staat, pleit het Venlose CDA voor een onderzoek naar een nieuwe verkeersbrug die de Puteanusstraat verbindt met de overkant van de Maas.

Kabelbaan

Op het moment dat werd besloten tot de aanleg van een kabelbaan is er uitgebreid onderzoek gedaan naar alternatieve oeververbindingen. Ook verschillende brugvarianten zijn toen onderzocht. Als het aan fractievoorzitter Tom Verhaegh van het CDA ligt worden die onderzoeken nog eens uit de kast getrokken en geactualiseerd.

Verhaegh: ‘Toen was de oeververbinding vooral toegespitst op het transporteren van bezoekers naar de ingang van het Leisuredome. Nu er ook woningen gepland worden op het terrein lijkt het me goed om eens goed de verkeersstromen te bekijken.’ Hij denkt dan ook niet aan een voetgangersverbinding maar een brug die geschikt is voor autoverkeer.

Binnenstad ontlasten

‘Met een tweede brug kun je de binnenstad wellicht ontlasten en een oplossing forceren voor het vele stilstaande verkeer daar. Ik ben gewoon nieuwsgierig of dit kan. Onderzoek zal moeten uitwijzen of dit het gewenste effect heeft en of het financieel mogelijk is’, stelt Verhaegh.

Verhaegh dient vanavond een motie in over het onderwerp tijdens de oordeelsvormende raadsvergadering.

advertentie

Lees ook deze artikelen