advertentie VieCuri Mooi

Tjeerd Derkink

Candy Jacobs tweede op Nederlands kampioenschap

Candy Jacobs is zondag als tweede geëindigd op het NK street skateboarden. De Tegelse skateboardster kwam twee punten tekort voor de titel.

Wereldtop

Het NK in Den Haag was het eerste grote toernooi in lange tijd, omdat vanwege corona veel werd afgelast. De deelnemers kregen zeven scores van de jury voor de trucs die ze uitvoerden, de beste vier scores waren bepalend voor de einduitslag. Roos Zwetsloot werd Nederlands kampioen, Keet Oldenbeuving eindigde achter Candy Jacobs op de derde plek. Dat deze dames de top drie vormden, is niet verrassend. Ze horen bij de wereldtop. Jacobs (30) en Zwetsloot (20) zijn al zeker van deelname aan de Olympische Spelen in Tokio volgend jaar. De 16-jarige Oldenbeuving moet zich nog plaatsen.

Nieuwe trucs

Jacobs is op dit moment de nummer vijf van de wereld. En hoewel ze de veteraan is in de Nederlandse ploeg is ze nog altijd op zoek naar nieuwe trucs in haar repertoire. Veel oefening gaat zitten in een aantal trucs die in wedstrijden nog nooit zijn gedaan. 'Ik ben altijd op zoek naar progressie en tricks die nog niet gedaan worden', zegt Jacobs. 'Dat is ook een risico maar houdt het interessant.'