advertentie Blauwwater Header

Candy Jacobs opent gloednieuw skatepark

Professioneel skateboardster Candy Jacobs uit Tegelen opende vrijdag een gloednieuw skatepark. Jacobs was al vanaf maart bezig met de verbouwing en nu is haar droom uitgekomen.

Jacobs heeft het grootste deel van de verbouwing met eigen handen gerealiseerd. Met hulp van haar vader en vrienden had ze het park binnen een half jaar af. 'Eerst kon ik nog niet zoveel, maar ondertussen kan ik lassen en houtbewerken', zegt Jacobs lachend. 

Droom

Volgens een van haar beste vriendinnen en mede-eigenaar van Skatepark Venlo Denise Smits was dit altijd al een droom van Candy. 'We zaten ooit samen in de auto en toen zei ze: Denise, mijn grootste droom is een eigen skatepark. Toen heb ik gezegd dat ik er graag alles aan doe om dat samen met haar te verwezenlijken.' Zo gezegd, zo gedaan. 'Dit was echt wel een droom. Eerst hoopte ik op het bouwen van een eigen mini-ramp. Maar uiteindelijk is mijn droom uitgebreid en heb ik nu een mega vet skatepark', zegt Jacobs. 

Fans

Terwijl Jacobs op haar skateboard over haar eigen park reed, werd ze hier en daar gevraagd voor een selfie. Veel jonge kinderen op skateboards en steps waren aanwezig om het nieuwe skatepark uit te proberen. 'De kinderen vinden het hier geweldig. Maar ik natuurlijk ook', zegt Jacobs trots. Sommige kids zien Jacobs zelfs als een voorbeeld. 'Ik wil ook ooit prof worden, net zoals Candy', zegt een jonge skater. 'Ik moet dan wel eerst nog heel veel oefenen en vallen. Maar dat hoort erbij.' 

Verdere plannen

Voor nu is Jacobs tevreden met het volwaardige skatepark. 'Het verhaal over het nieuwe park gaat al goed rond, zelfs internationaal.' Maar op de vraag of ze nog meer plannen heeft is ze ook duidelijk: 'Ik zou nog wel een grote cove boven langs de deur willen maken waar je dan overheen kunt skaten. Maar voor het komende jaar ben ik wel even tevreden.'

Skatepark Venlo ligt aan de Kraanvogelstraat in Venlo-Zuid.