advertentie Delta Fiber week 44-45

Campagne voor glasvezel Arcen, Lomm en Velden van start

De campagne om te komen tot de aanleg van een glasvezelnetwerk in de dorpskernen van Arcen, Lomm en Velden start vandaag. Bewoners uit de drie kernen kunnen vanavond via een webinar informatie krijgen over het project.

De campagne voor de aanleg van glasvezel in de drie dorpskernen volgt op het glasvezelproject in het buitengebied van Arcen, Lomm en Velden. Dit project is in volle gang en wordt afgerond in september.

Digitaler

‘Nu de aanleg van glasvezel in volle gang is in het buitengebied, is de stap naar de kernen een logische', aldus Ad Roest, dorpswethouder voor Arcen, Lomm en Velden. 'Ik ben dan ook blij dat de dorpskernen nu de kans krijgen om aan te sluiten op het glasvezelnetwerk. Zo zijn ook zij voorbereid op de steeds digitaler wordende samenleving. In mijn ogen echt een noodzakelijkheid.’

35 procent

Het is overigens nog niet zeker dat het glasvezelnetwerk in de drie dorpen er komt. Voor 21 september moet 35 procent van de huishoudens een abonnement afgesloten hebben voor glasvezel. Pas als die mijlpaal wordt bereikt, wordt het glasvezelnetwerk in Arcen, Lomm en Velden daadwerkelijk aangelegd.