advertentie

Camera's Boètezitting ook beschikbaar voor andere evenementen

Het Stadscomité BBZ stelt de camera's die zaterdag gebruikt worden voor een livestream vanaf de Markt en de Parade ook beschikbaar aan de organisaties van andere evenementen.

Voorzitter Leon Bastiaans laat weten het zonde te vinden als de camera's een jaar in de kast zouden verdwijnen tot de volgende Boètezitting. Daarom schenkt het Stadscomité de camera's aan Omroep Venlo, dat hierin samenwerkt met een beheerder.

Samenwerken

Evenementenorganisaties die dat willen, hebben de mogelijkheid gebruik te maken van de livestream-camera's. Ze betalen dan alleen een kleine vergoeding aan de beheerder voor het verzorgen van de installatie en de uitzending. 'We vinden het belangrijk en leuk als we met andere organisaties op deze manier kunnen samenwerken', zegt Bastiaans.

Keuzevrijheid

Omroep Venlo zendt dit jaar de Blauwe Zaoterdaag weer uit. Het Stadscomité BBZ vindt het belangrijk dat ook andere pleinen in beeld worden gebracht. Daarom zijn de livestream-camera's aangeschaft. 'Dit geeft thuiskijkers meer keuzevrijheid en het is mooi voor de bezoekers en artiesten', aldus Leon Bastiaans.

De livestreams vanaf de Markt en de Parade zijn zaterdag ook te bekijken via de app van Omroep Venlo.

advertentie

Lees ook deze artikelen