advertentie VieCuri Mooi

Cabooter HandbaL Venlo begint eredivisie met nipte nederlaag

De dames van Cabooter HandbaL Venlo zijn het nieuwe eredivisieseizoen begonnen met een nipte nederlaag tegen V&L: 28-29.

Een halve minuut voor tijd maakt Pien de Swart 28-29 voor HandbaL Venlo. Even later vraagt trainer Robin Gielen een time-out aan om zijn ploeg voor de dying seconds te instrueren. In de resterende veertien seconden houdt de Venlose keepster V&L tegen, ze gooit de bal diep maar de vingertoppen van een V&L-verdedigster voorkomen dat die bal in Venlose handen komt. Over en sluiten; HandbaL Venlo start seizoen 2020/2021 met een nederlaag.

Initiatief voor Venlo

De nederlaag is extra zuur omdat de ploeg van Gielen vrijwel de hele wedstrijd de controle had. V&L nam wel aan het begin van de wedstrijd snel de leiding (0-2), maar via Lianne van Sleeuwen, Angela Steenbakkers en ex-V&L-speelster Kalia Klomp nam Venlo het initiatief weer over. Via Klomp en Steenbakkers werd het al gauw 7-4 in Venloos voordeel. 

Moeilijke fase

Venlo bouwde de voorsprong gestaag uit, mede dankzij enkele knappe reddingen van keepster Hoffmans. Richting het einde van de eerste helft was de marge vier (13-9), maar die slonk weer naar één (15-14) bij rust. Na de pauze nam de Geleense ploeg weer het initiatief (15-16). Voor Venlo brak een moeizame fase aan. De ploeg kon de tegenstander ternauwernood bijbenen maar kwam langszij (21-21) dankzij twee snelle uitbraken na de bal te hebben onderschept. Vervolgens bouwden Lianne van Sleeuwen (tweemaal) en Pien de Swart de score uit naar 24-21. 

Comeback V&L

De buit leek vervolgens binnen, maar V&L maakte vervolgens vijf treffers achter elkaar en draaide de achterstand om in een 24-26 voorsprong. Lianne van Sleeuwen en Steenbakkers zorgden dat Venlo weer op gelijke hoogte kwam, maar V&L had in de slotfase niks te duchten van Venlo. Een late gelijkmaker (27-27) van Steenbakkers gaf nog hoop, maar V&L nam weer vliegensvlug de leiding (27-29). Pien de Swart bepaalde de eindstand op 28-29, maar meer zat er voor Venlo helaas niet in.