Peter de Ronde

Buun: wel een jaarboek, geen presentatie in jaar van corona

Komend weekend verschijnt de nieuwe editie van het Venlose jaarboek Buun. De traditionele presentatie in Domani gaat vanwege de coronamaatregelen niet door.

Het jaarboek is er dus wel gewoon, in een jaar waarin het coronavirus een schaduw wierp over het leven. Dat is ook meteen duidelijk: op de cover van Buun 2021 staat namelijk viroloog Marion Koopmans, die dit jaar bekende Nederlander werd omdat ze vaak aanschoof in de talkshows. Hoofdredacteur Lean Hodselmans wandelde met Koopmans langs de Maas in haar geboortedorp Steyl.

Muziek en sport

Ook in de verhalen over muzikanten als Randy van der Elsen en de familie Suilen en sporters als Lynn Wilms en de speelsters van HandbaL Venlo speelt het coronavirus een rol. Huisfotograaf Peter de Ronde ging  tijdens de lockdown in het voorjaar op pad om ‘het nieuwe normaal’ vast te leggen en Tanja Nabben maakte een coronablog. Maar er zijn ook verhalen waarin het virus niet of nauwelijks voorkomt, bijvoorbeeld die over Hay van Hoorn en Sef Berkers. In een serie vertellen elf dialectzangers wat zij de mooiste liedregels vinden.

Previews

Een presentatie is er dit jaar niet. In plaats daarvan verschijnen er sinds begin deze maand regelmatig video's met previews van verhalen op de Facebookpagina van Buun. Vanaf aanstaande zaterdag ligt het jaarboek in de winkel.