advertentie Obesitas

Bus vol met arbeiders: alle 38 inzittenden bekeurd

Bijna veertig internationale werknemers hebben vandaag een bekeuring gekregen. De politie en handhavers van de gemeente controleerden de touringcar waar ze in zaten.

De bus zat te vol, waardoor de inzittenden geen anderhalve meter afstand hielden. Alle 38 inzittenden kregen een boete van 390 euro. Dat geldt dus ook voor de chauffeur van het bedrijf dat de werknemers vervoerde. Dat bedrijf was meerdere malen gewaarschuwd.

'Onacceptabel'

Burgemeester Antoin Scholten laat in een reactie weten tevreden te zijn met de actie van de politie. 'Laat dit een helder en duidelijk signaal zijn aan het bedrijf dat meerdere keren is gewaarschuwd maar geen actie heeft ondernomen. Onacceptabel', aldus de burgemeester. 'Het is ook een signaal aan werknemers die hierin een eigen verantwoordelijkheid hebben.'

De gemeente gaat het vervoer van internationale werknemers scherp in de gaten houden, ook als ze in kleinere busjes worden vervoerd. 'Bedrijven moeten maatregelen nemen. Daar is geen twijfel over mogelijk', zegt Scholten.