advertentie Delta Fiber week 44-45

Burgemeester Scholten ‘niet gelukkig’ met voetbalmaatregel

Burgemeester Antoin Scholten noemt het besluit van de regering om geen publiek meer toe te laten bij VVV niet gelukkig. Hij deed de uitspraak in het programma Nedinscoplein vanavond.

Veel onbegrip was er afgelopen week over de willekeur in de nieuwe coronamaatregelen. Sportclubs mogen geen publiek meer toelaten, terwijl theaters in aanmerking komen voor uitzondering.

VVV gestraft

'Ik vond dit niet de meeste gelukkige maatregel. Je kunt wel zeggen dat VVV gestraft wordt. We hebben onlangs samen een protocol opgesteld. Ook voor het juichen en zingen. De mensen die hierop hebben toegezien hebben ook geconstateerd dat dit fantastisch ging bij VVV. De club kan gezien worden als voorbeeld voor rest van het land’, zo liet de burgemeester weten.

Stadion als cultuurtempel

Als burgemeester én voorzitter van de Veiligheidsregio is Scholten gehouden aan het uitvoeren van de beslissingen van de landelijke overheid, toch hoopt hij dat er op dit punt een verandering kan komen. Scholten: 'Meer burgemeesters hebben dit gezegd. Die van Rotterdam zei: “De Kuip is mijn cultuurtempel.” Het is gek dat dat niet kan en theater wel, en dat zeg ik niet ten nadele van theater.’