advertentie VieCuri Mooi

Burgemeester Scholten: 'Ik heb het gehad met vuurwerk'

Een vuurwerkvrij Venlo lijkt een stap dichterbij nu ook burgemeester Scholten zich uitspreekt voor een vuurwerkverbod in Venlo. Dat zei Scholten in een interview bij Omroep Venlo radio. 

Scholten was afgelopen zaterdag te gast bij radioprogramma De Rotonde. Daar ging hij in op de motie die de VVD in Venlo gaat indienen voor een vuurwerkvrij Venlo. 

Centraal vuurwerk

'Waarom kunnen we niet gewoon een centrale plek aanwijzen waar vuurwerk afgestoken wordt?', zegt Scholten. 'Ik heb het gewoon gehad met vuurwerk.' Als burgemeester in Zuid-Holland zegt hij veel ellende te hebben gezien. 'Er gebeuren gewoon té veel ongelukken.'

Dit is volgens hem in Venlo een stuk minder, maar hij zegt wel dat er een landelijk besluit moet worden genomen om te voorkomen dat het uit de hand loopt. 'Wat ik heel slecht zou vinden is als we straks in Nederland overal verschillende regels hebben. Dat wordt ingewikkeld voor de handhaving. We moeten in Nederland een uniform beleid hebben en duidelijk hebben welke straffen er op de overtredingen staan.'

Deze week komen alle burgemeesters van Limburg bij elkaar om hierover in gesprek te gaan. 

Motie

Het lijkt inmiddels niet meer de vraag óf er een vuurwerkverbod komt, maar vooral hoe dat eruit gaat zien. Die vragen liggen vooralsnog bij politiek Den Haag. Maar de VVD in Venlo laat het balletje binnen de gemeenteraad al rollen middels een motie.