advertentie Obesitas kliniek header januari

Burgemeester legt dwangsom op aan straatdealer

Burgemeester Scholten heeft een dwangsom opgelegd van vijfduizend euro aan een man uit Blerick. Deze dwangsom kreeg hij voor straathandel en handel in verdovende middelen. De dwangsom komt voort uit het project Pandora.

Een dwangsom betekent dat je een bepaald geldbedrag moet betalen als je nog een keer dezelfde overtreding begaat. Dit is de eerste keer dat burgemeester Scholten zo'n dwangsom oplegt. 

Drugsoverlast

Het team Pandora is al langere tijd bezig met de voorbereidingen van deze dwangsom. Het is een extra middel om de drugsoverlast in een wijk aan te pakken. Om een dwangsom te kunnen opleggen moet het gedrag van de betreffende persoon voor langere tijd goed worden waargenomen. De politie moet daarbij alles nauwkeurig bijhouden. Die rapportage gebruikt de gemeente vervolgens om een dwangsom te kunnen opleggen. Zo'n dwangsom komt bovenop de boete of gevangenisstraf. 

Pandora

Pandora is een wijkgerichte aanpak waarbij de politie, gemeente Venlo, het Openbaar Ministerie en de Belastingdienst nauw samenwerkt om de veiligheid en de leefbaarheid in de wijk te vergroten.