advertentie VieCuri Mooi

Burgemeester decoreert negentien keer een paspop

Ze hebben er lang op moeten wachten, de mensen die dit jaar van de koning een lintje kregen. Deze week krijgen ze alsnog hun onderscheiding, al zit daar wel een paspop tussen.

De jaarlijkse festiviteiten rond de traditionele lintjesregen vielen dit jaar vanwege het coronavirus in het water. Normaalgesproken verrast burgemeester Antoin Scholten de laureaten thuis, dit jaar kregen de gelukkigen via de telefoon van de burgemeester te horen dat ze een koninklijke onderscheiding kregen. 

Anderhalve meter

Deze week is het dus toch nog een beetje feest voor de onderscheiden mensen. Op donderdag en vrijdag worden de negentien lintjes in drie rondes uitgereikt in de parterre van het stadhuis. Aangezien er maar beperkt plek is zal het aantal personen dat de gedecoreerde mee mag nemen beperkt zijn. 'De regel van anderhalve meter afstand geldt natuurlijk nog steeds. Het is dus ook niet mogelijk voor de burgemeester om iedereen persoonlijk de onderscheiding op te spelden', geeft een woordvoerder van de gemeente aan. Daarom mag iedereen die een lintje ontvangt een kledingstuk meenemen dat op een paspop wordt geplaatst. Burgemeester Scholten zal vervolgens de onderscheiding op de paspop aanbrengen.