advertentie Blauwwater Header

Buitengewoon: Tieneke Verstegen in oude City Theater

Oude kloosters, verbouwde bedrijfspanden en historische villa's, allemaal kunnen ze dienen als woonhuis. Omroep Venlo gaat deze zomer op bezoek bij mensen die wonen in zo'n bijzonder gebouw.

In de vijfde aflevering van de serie Buitengewoon ontvangt  Tieneke Verstegen ons in het voormalige City Theater aan de Vleesstraat.

Inloopkast in garderobe

Sinds 2008 woont Verstegen in het pand, dat de vorige eeuw in handen was van bioscoopfamilie Caubo. Ze kwam er eigenlijk toevallig bij uit toen ze door de binnenstad liep. Leven doet ze in het voormalige café. De bar daar dient als keuken, er is een kantoortje en een slaapplek. De oude garderobe is nu een inloopkast. 'Dat was iets wat ik altijd nog eens wilde hebben', vertelt Verstegen.

Sleeping beauty

De zaal van de voormalige bioscoop ligt er eigenlijk nog hetzelfde bij als twaalf jaar geleden. 'Deze ruimte is op dit moment een sleeping beauty. Het is er allemaal nog wel, als je wat lampjes ophangt zou je zo weer kunnen beginnen. Het is natuurlijk de bedoeling dat hier ooit weer iets gaat gebeuren, de vraag is alleen wat, hoe en door wie? En tot die tijd pas ik hier op dit pand.'

Buitengewoon is deze zomer elke maandag te zien in Het Nieuws op Omroep Venlo. Heb jij ook een heel bijzonder huis? Laat het ons dan weten.