advertentie Blauwwater Header

Buitengewoon: Maril Schmitz in Den Herberg in Belfeld

Oude kloosters, verbouwde bedrijfspanden en historische villa's, allemaal kunnen ze dienen als woonhuis. Omroep Venlo gaat deze zomer op bezoek bij mensen die wonen in zo'n bijzonder gebouw.

In de vierde aflevering van de serie Buitengewoon ontvangt Maril Schmitz ons in voormalige boerderij Den Herberg aan de Rijksweg-Noord in Belfeld.

Horecazaak

Veel mensen kennen Den Herberg als horecagelegenheid. Dat was het van 2004 tot vorig jaar. Nu woont Maril Schmitz er weer. De bar is gebleven en dient nu als kantoortje, haar bed staat midden in wat voorheen het café was en het podium is rechtop gezet en heeft een nieuwe functie gekregen als afscheiding. 'Toen we hier de kroeg begonnen hebben we allemaal spullen die we vonden op de boerderij gebruikt in onze herbergsfeer', vertelt Schmitz. 'En nu gebruik ik de horecaspullen weer in het woonhuis. Eigenlijk is de cirkel nu dus rond.'

In de familie

Het is niet vreemd voor Maril, wonen in Den Herberg. Ze is er geboren. Haar opa en oma woonden sinds 1940 in het pand en in 1954 kochten haar ouders het. De verwachting is dat het voorlopig ook in de familie blijft. 'We hebben allemaal dezelfde gevoelens erbij en het is fijn dat dat zo is.'

Buitengewoon is deze zomer elke maandag te zien in Het Nieuws op Omroep Venlo. Heb jij ook een heel bijzonder huis? Laat het ons dan weten.