advertentie Obesitas kliniek header januari

Buitengewoon: deze mensen wonen in wel heel bijzondere panden

Oude kloosters, verbouwde bedrijfspanden en historische villa's, allemaal kunnen ze dienen als woonhuis. Omroep Venlo gaat deze zomer op bezoek bij mensen die wonen in zo'n bijzonder gebouw.

In de eerste aflevering van de serie Buitengewoon ontvangen Cor en Marjan van Leipsig ons in het voormalige kantoorgebouw van ijzergieterij Hekkens in Tegelen.

Oprichter aanwezig

Het gebouw uit 1950 is sinds 2002 hun woning, maar veel herinnert nog aan de bedrijfshistorie. Het echtpaar heeft zo veel mogelijk in originele staat gelaten. Ook de grote plaquette die herinnert aan grondlegger Lambert Hekkens is nog altijd prominent in het pand aanwezig. 'Daar hebben we specifiek om gevraagd: laat het alsjeblieft hangen. Want we wilden natuurlijk alles wat met het gebouw en met Hekkens te maken had hier behouden', vertelt Marjan van Leipsig.

Twee oval offices

Ook bijzonder aan het pand zijn twee ovale kamers. 'Niet alleen Trump heeft een oval room, wij ook. We hebben er zelfs twee', zegt Cor van Leipsig. Het zijn de voormalige directiekamer en vergaderruimte van Hekkens en nu dienen ze als relaxruimte en slaapkamer. 'Het is de authentieke ruimte met de vloeren, de lijsten van de plafonds, de open haard en de ingebouwde kasten.'

Buitengewoon is deze zomer elke maandag te zien in Het Nieuws op Omroep Venlo. Heb jij ook een heel bijzonder huis? Laat het ons dan weten.