advertentie Obesitas

Brandweer krijgt fors meer meldingen

De brandweer in de regio Limburg-Noord heeft afgelopen jaar fors meer meldingen gekregen dan de jaren hiervoor. Terwijl landelijk een lichte daling te zien was, steeg het aantal meldingen hier met 17 procent.

Dat blijkt uit cijfers van het CBS. De regio Limburg-Noord laat landelijk de grootste stijging zien. Waren er in 2018 nog 5.880 meldingen, vorig jaar waren het er 6.880. In 3.900 gevallen werd er daadwerkelijk overgegaan tot inzet van een brandweereenheid.

Ongelukken of stormschade

Het betrof 3.180 brandmeldingen (tegen 2.820 het jaar ervoor). De rest van de meldingen zijn hulpvragen bij uiteenlopen zaken zoals ongelukken of reanimaties maar ook bij incidenten zoals wateroverlast, stormschade of buitensluiting. Juist het aantal meldingen voor hulpvragen laat de grootste stijging zien.

Een duidelijke verklaring voor de grote stijging in deze regio heeft Miriam Peeters van Veiligheidsregio Limburg-Noord niet. ‘Dat vergt meer onderzoek. Wij vermoeden wel dat de stormen van vorig jaar geleid hebben tot meer meldingen dan normaal.’