Boodschappenservice moet parkeerdruk centrum tegengaan

Om de parkeerdruk op de noordzijde van het centrum te verminderen gaat 2 Brüder in samenwerking met InVenlo en Venlo Partners een boodschappenservice opzetten.

Kosteloos en gekoeld

Klanten van de 2 Brüder kunnen dan kosteloos boodschappen naar de parkeergarage Maaswaard aan de zuidzijde van het centrum laten brengen. Versproducten kunnen daar eventueel zelfs gekoeld worden bewaard totdat de bezoeker ze daar ophaalt.

3,5 miljoen bezoekers

De populariteit van supermarkt 2 Brüder heeft nu tot gevolg dat de druk op toevoerwegen en parkeerruimte vooral in het weekend en tijdens Duitse feestdagen groot is. Er komen jaarlijks maar liefst 3,5 miljoen bezoekers. Dat heeft ook nadelige gevolgen. De lange files naar de Nolensgarage en omliggende parkeerplaatsen zijn slecht voor de luchtkwaliteit en maken een bezoek aan het centrum minder aantrekkelijk. Een betere spreiding van verkeer zou de aantrekkelijkheid van de binnenstad ten goede komen, stelt Venlo Partners.

Speciale balie

Daarom start nu de boodschappenservice. Op de zaterdagen van oktober kunnen bezoekers van de binnenstad hun boodschappen afgeven bij een speciale balie bij 2 Brüder. De afgeleverde aankopen worden vervolgens door InVenlo per transportfiets naar de Maaswaardgarage gebracht, waar ze al dan niet gekoeld worden bewaard.

Pilot

Het initiatief start als pilot op de zaterdagen in oktober. Na afloop van de pilotmaand wordt gekeken hoe een mogelijk vervolg er uit komt te zien en welke bedrijven er nog meer kunnen aansluiten.