advertentie

Boètezitting zonder incidenten verlopen

De Boètegewoeëne Boètezitting in Venlo is volgens de organisatie goed en gezellig verlopen. Er waren nauwelijks incidenten: er werden vijf aanhoudingen verricht voor kleine vergrijpen.

Drie personen hadden verdovende middelen bij zich. Daarnaast hield de politie iemand aan vanwege openbaar dronkenschap en iemand met een verblijfsontzegging. De aanhoudingen waren buiten het evenementengebied.

Stadscomité BBZ spreekt van 32 zorgcontacten waarvan de meeste met pleisters werden opgelost. Een persoon is onwel geworden en met de ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

Drukte

Tussen de 25.000 en 30.000 feestvierders bezochten zaterdag de optredens die verspreid over negen podia in de binnenstad werden gegeven. De pleinen bij de podia op Parade-Noord en de Markt waren om 9.30 uur al afgesloten vanwege de grote drukte. De andere pleinen waren de hele dag wel te bereiken. Toegang tot de Zoepkoel was alleen mogelijk met een speciaal polsbandje. Dit jaar vond de Boètezitting voor de 28ste keer plaats.

Blauwe Zaoterdaag

Omroep Venlo heeft eerder vandaag d'n Blauwe Zaoterdaag op de Kwartelenmarkt live uitgezonden op televisie. Deze wordt herhaald tot 20.30 uur en dinsdag vanaf 14.00 uur.

Kijk de uitzending hier terug:

advertentie

Lees ook deze artikelen