advertentie Miso Oriental Header

Boetes, aanhoudingen en beslagleggingen bij politieactie

Bij de grote politieactie Pandora gisteravond en -nacht in de Blerickse wijk Vastenavondkamp twee personen aangehouden en meerdere boetes en openstaande schulden geïnd.

In totaal 25 personen kregen een proces verbaal, voor onder meer rijden onder invloed van alcohol en drugs, rijden zonder rijbewijs en defecte verlichting. De politie nam bovendien kleine hoeveelheden hennep en hasj in beslag, net als een bromfiets en een auto. Die auto bleek te zijn gestolen.

De bestuurder van die auto is aangehouden, net als een bestuurder die zonder rijbewijs en onder invloed van drugs rondreed. Hij had ook nog een handelshoeveelheid softdrugs bij zich. 

100.000 euro

De Belastingdienst heeft acht voertuigen in beslag genomen in verband met openstaande vorderingen, goed voor een totaalbedrag van ruim 100.000 euro. De Belastingdienst nam voor nog 2.200 euro contant geld in en deelde negen aanslagen van 1.500 euro uit aan Nederlandse bestuurders voor het rijden in een buitenlands voertuig. 

De actie Pandora is een gezamenlijke operatie van politie, gemeente, Openbaar Ministerie, Belastingdienst en de Marechaussee. Zij treden op tegen georganiseerde drugscriminaliteit. Gisteren traden zij voor het eerst naar buiten met een grootscheepse politiecontrole in Vastenavondkamp, die duurde van acht uur 's avonds tot half één 's nachts.