advertentie Obesitas site week 40 en 41

Boete voor zingen op de Markt

Handhavers van de gemeente hebben Ruud Bettinger woensdagochtend op de bon geslingerd vanwege zingen op de Markt.

Bij gebrek aan een officieel evenement ter ere van de start van het vastelaovesseizoen, had Bettinger eerder al aangekondigd toch naar de Markt in Venlo te gaan. Bettinger stond om 11.11 uur klaar voor het stadhuis, waar normaal gesproken met kanonschoten de start van het nieuwe carnavalsseizoen wordt ingeluid. Bettinger was gehuld in vastelaoveskleding. 

'Flutregeltjes'

De Blerickenaar is kritisch over de geldende coronamaatregelen en organiseerde eerder al een protestmars daartegen. Op zijn Facebook kondigde hij aan op elf van elf toch naar de Markt te komen. '1,5 meter afstand is niet NORMAAL, geen “kösmuulke”, geen “knoëvel” en zelfs geen “hendje” mogen geven is niet NORMAAL, met niet meer dan 2 mensen in elkaars directe omgeving mogen verblijven, is niet NORMAAL, de start van het vastelaovesseizoen niet mogen inschieten is niet NORMAAL! Niets is nog normaal! Dus aan die flutregeltjes houd IK mij iig niet!'

Boete

Aan het eind van de ochtend kreeg Bettinger een boete van 95 euro voor het overtreden van de coronaregels door te zingen. Handhavers waarschuwden hem ook dat hij een boete van 4.000 euro riskeerde, als hij herhaaldelijk de regels zou overtreden.