advertentie

Boermans met Amadeus voor even terug in Venlo

De Venlose topregisseur Theu Boermans is even terug in eigen stad. In de Maaspoort staat drie dagen de voorstelling Amadeus op de planken. Gisteren was de Limburgse première.

Venlose revue

Theu Boermans maakte zijn eerste meters als regisseur bij de Venlose revue eind jaren 80. Met een voorstelling die geschreven was door zijn vader Frans Boermans. Daarna had hij zijn eigen theatergroep, maakte hij revolutionaire voorstellingen en films en boekte hij als regisseur van Soldaat van Oranje boekte zijn grootste commerciële succes. Nu toert zijn nieuwe muziektheatervoorstelling Amadeus langs de Nederlandse theaters. 

Verleden

Boermans ‘Het is toch altijd wel speciaal om hier te zijn. Ik heb hier een verleden liggen op deze plek. Ik mocht deze zaal opnemen met een voorstelling geschreven door mijn vader. Dat is wel bijzonder. Ik ben net even de zaal ingelopen met die steile trappen en dan herinner ik me weer hoe ik daar kilometers heb afgelegd om alles te krijgen zoals ik wilde.’

Mozart

De nieuwe voorstelling van Boermans is zijn eerste klus na het mega-succes van Soldaat van Oranje. De voorstelling Amadeus gaat over het leven van Mozart. De jonge Mozart is hierin een rebel die de gevestigde orde tegen de borst stootte met zijn gedrag. Maar zijn muzikale talent kon niemand negeren. Amadeus is een stuk uit 1979 dat in 1984 al eens zeer succesvol verfilmd werd. Boermans trok het stuk naar deze tijd door nieuwe dialogen toe te voegen en een slag te maken met de kostuums.

Amadeus is vanavond en morgen nog te zien bij De Maaspoort.

advertentie

Lees ook deze artikelen