advertentie Miso Oriental Header

Boekencontract voor Abbie Chalgoum

Net voor de coronacrisis toesloeg maakte Abbie Chalgoum de theatervoorstelling Ik blijf bij je, over zijn depressie. Onder dezelfde titel komt er nu een boek bij uitgeverij Prometheus.

Chalgoum tekende vanmiddag zijn contract. ‘Ik zit net in een kroeg in Amsterdam om het het te vieren’, klinkt het door de telefoon. Waar de theatervoorstelling de depressie zelf als thema had, gaat het boek dieper in op de redenen die ten grondslag liggen aan Chalgoums depressie.

Heden en verleden

Chalgoum: ‘Het is een autobiografisch verhaal met twee lijnen. Een historische lijn die begint met de komst van mijn familie naar Nederland in 1983. Van mij als kind in twee gemeenschappen. Dat verhaal wordt afgewisseld met een verhaallijn in het nu.’ 

Venlose Revue

Chalgoum is niet de enige auteur van Ik blijf bij je. Hij schrijft het boek samen met Alwin Grijseels, die ook tekende voor de toneeltekst van het theaterstuk. ‘Wij kennen elkaar sinds 2008 via de Venlose Revue en sindsdien zijn we bevriend. Het klikt heel goed. We hebben sinds maart ook al vijf hoofdstukken geschreven samen. Het vordert gestaag.’ 

Prometheus

In maart speelde Chalgoum een aantal promovoorstellingen van zijn theaterstuk. De eerste was in Venlo, de tweede in het Muziekgebouw in Amsterdam. ‘Ik had daarvoor een interview gegeven dat was opgevallen bij iemand van Prometheus. Ze bezochten de voorstelling en zagen er meteen een boek in. Via Instagram werd contact gelegd.’ Vandaag werd de handtekening gezet onder een boekencontract bij de toonaangevende uitgeverij. Op 1 mei 2021 moet het boek in de winkel liggen.