advertentie VieCuri Mooi

Boekenbeurs start weer op dankzij extra sorteerhal en spreiding vrijwilligers

De voorbereidingen voor de grote boeken- en platenbeurs in het Blariacumcollege worden komende week weer opgestart. Sinds half maart lag het werk stil.

Vanwege het coronavirus werden er geen boeken ingezameld en gesorteerd. Bijna alle vrijwilligers zijn ruim boven de zestig en behoren dus tot een kwetsbare groep. Toch gaat maandag alles weer van start, dankzij een aantal extra maatregelen. De organisatie is ervan overtuigd dat de opgelopen achterstand kan worden weggewerkt.

Extra hal

In het klooster in Steyl waar het aanbod wordt gesorteerd heeft Stichting Boeken Steunen Mensen een extra sorteerhal ter beschikking gekregen. Dat maakt het mogelijk om meer afstand te houden. Bovendien wordt er meer dagen per week gesorteerd, zodat er minder mensen tegelijk aanwezig zijn. De organisatie had eerder het plan om een groep jongere vrijwilligers te zoeken om grote collecties boeken bij mensen op te halen. Dat blijkt nu toch niet nodig. De bestaande ploeg haalt de boeken op. Ook bij het ophalen worden extra maatregelen genomen. 'We vragen de mensen die ons gebeld of gemaild hebben om de dozen met boeken op een afgesproken tijdstip aan de deur te zetten. Wij halen het daar dan weg', zegt secretaris Geert Hendrikx.

Na carnaval

Eerder werd al bekend dat de stichting iets meer tijd heeft dan gebruikelijk, omdat de boekenbeurs in 2021 plaatsvindt in de week na carnaval, eind februari. Omdat nieuwjaarsdag volgend jaar op vrijdag valt, is het eerste weekend van het jaar geen optie. Een week later zijn de scholen weer begonnen en is er in het Blariacumcollege dus geen plek. Daarom verhuist de boekenbeurs naar 19, 20 en 21 februari.