advertentie Obesitas

Bob Vostermans geïnstalleerd als burgemeester Beesel

Bob Vostermans is dinsdagavond geïnstalleerd als burgemeester van de gemeente Beesel. Hij was tot voor kort wethouder in Horst aan de Maas.

'De ambitie om burgemeester te worden is pas in de laatste jaren ontstaan', zei Vostermans na zijn installatie. 'Ik ben getriggerd geraakt door hoe leuk dat vak is, dus als zo'n kans voorbijkomt, kan ik die niet laten liggen.' Als burgemeester wil de 38-jarige Vostermans voortbouwen op het huidige imago van Beesel: 'Positief, eigenwijs en eigenzinnig maar toch ook samen. We zijn onderdeel van Noord-Limburg en doen graag mee, maar wel op onze eigen manier.'

Carrière

Vostermans werd geboren in Tegelen en groeide op in Velden, Hij zette zijn eerste stappen in de politiek in de voormalige gemeente Arcen en Velden, waar hij raadslid was voor het CDA. Na de herindeling werd hij dat in Venlo om niet veel later fractievoorzitter te worden. In 2013 maakte Vostermans bekend dat hij als lijsttrekker voor het CDA in Horst aan de Maas zijn zinnen zette op een wethouderspost in die gemeente.