advertentie Obesitas

Bloempotten duiken op in Tegelen, gemeente gaat schade verhalen

In het centrum van Tegelen zijn tientallen bloempotten opgedoken. Wie ze daar heeft neergezet en vooral waarom, blijft vooralsnog de vraag. De gemeente Venlo is niet blij met de actie en wil de schade verhalen op de nog onbekende initiatiefnemers.

Great

Aan de Raadhuislaan zijn de bloemen geplant in het gras en vormen daar het woord great. In de Kerkstraat werden bloempotten geplaatst en bij de bushalte Wilhelminaplein werd een stoeptegel uit de straat gehaald om er bloemen te planten. Aan de bloemen hangt een kaartje waarop voor komende zaterdag tussen 12.00 en 13.00 uur een evenement wordt aangekondigd op de Grotestraat. 'Great als je erbij bent', staat er verder op het kaartje te lezen.

Schade

Ondernemers en kunstenaars in de straat zeggen van niets te weten. Ook het centrummanagement zegt niet bij de actie betrokken te zijn. 'Deze actie is niet bekend bij de gemeente. We snappen best dat mensen aandacht voor iets willen vragen. Maar dit is niet de manier', zo laat een woordvoerder van de gemeente Venlo weten. 'Inmiddels is de bestrating bij Grotestraat en op de vluchtheuvel hersteld. Losliggende stoeptegels zijn zeker in verband met de veiligheid niet wenselijk', aldus de gemeentewoordvoerder. 'Het grasveldje aan de Raadhuislaan wordt morgenvroeg hersteld. De kosten worden, indien mogelijk, verhaald.'