advertentie Obesitas

Blerickenaren aangehouden voor afpersing en oplichting

De politie heeft vandaag drie verdachten aangehouden in verband het afpersen van een minderjarige jongen en een oplichtingszaak waarbij met vals geld telefoons werden gekocht. Twee verdachten komen uit Blerick, de derde uit Reuver. In de woning van de hoofdverdachte werden nog eens twee Blerickenaren aangehouden voor drugsbezit. 

De aanhoudingen zijn het resultaat van een onderzoek dat sinds vorige zomer loopt. Het ging aanvankelijk om een afpersingszaak waarbij een minderjarige jongen werd gedwongen geld van zijn rekening te halen. Tijdens het onderzoek bleek dat de verdachten ook vals geld gebruikten om via internet telefoons te kopen. In totaal hebben twaalf gedupeerden uit Brabant en Limburg bij de politie aangifte gedaan van het ontvangen van vals geld voor hun telefoon die ze via internet hadden verkocht.

Drugsbezit

De hoofdverdachte werd aangehouden in een woning in de Blerickse wijk Hazenkamp. In zijn woning hield de politie ook een andere man en vrouw aan op verdenking van drugsbezit. In de woning trof de politie namelijk 7,5 kilo amfetamine en 2,5 kilo XTC tabletten aan. Ook werd een geldbedrag van 1700 euro in beslag genomen. In een woning in het Vastenavondkamp werd de bewoonster aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de afpersingszaak. In deze woning trof de politie een hoeveelheid hennep aan. De derde verdachte in de afpersingszaak werd dus in Reuver aangehouden. 

De politie zegt niet uit te sluiten dat er meerdere personen slachtoffer zijn geworden van de oplichtingszaak en roept gedupeerden op zich te melden.