Venlose scholen schrappen reizen vanwege coronavirus

De schoolreizen van het Blariacumcollege en Den Hulster die komende week op het programma stonden, gaan niet door. Onderwijsgemeenschap Venlo en omstreken wil geen risico nemen met het oog op het coronavirus.

Groepen van het Blariacumcollege zouden maandag afreizen naar Barcelona, Edinburgh, Parijs en Londen. De leerlingen van Den Hulster maakten zich op voor tripjes naar Rome, Barcelona, Londen en Berlijn. Die reizen gaan dus niet door en worden ook niet verplaatst naar een later moment. Leerlingen en ouders krijgen het geld terug.

Geen negatief reisadvies

Voor de plekken waar de scholieren naartoe zouden reizen, geldt op dit moment geen negatief reisadvies. Alleen in Rome  spreekt het Ministerie van Buitenlandse Zaken over veiligheidsrisico's. Toch heeft de onderwijskoepel besloten alle reizen te schrappen: 'We moeten anticiperen op een eventuele ongunstige ontwikkeling. Omdat in alle landen al gevallen van besmettingen bekend zijn is deze maatregel genomen.' Nu de schoolreizen niet doorgaan, hebben alle leerlingen volgende week gewoon les. Ook het thuisblijversprogramma vervalt.

Voorlopig geldt de maatregel alleen voor de reizen van komende week. 'Wij houden berichtgeving van het ministerie en het RIVM nauwlettend in de gaten. Mocht daar aanleiding toe zijn, dan schrappen we meer schoolreizen. Veiligheid van onze leerlingen en medewerkers stellen we altijd voorop', staat te lezen op de site van het Blariacumcollege.