Foto: Bart Ramakers

Bijzondere kunstexpositie in Kasteeltuinen Arcen

De Belgische beeldend kunstenaar William Sweetlove exposeert de komende tijd in de Kasteeltuinen. De kunstenaar uit Oostende heeft de plekken waar hij exposeert voor het uitzoeken. In Arcen zijn ze daarom bijzonder verheugd dat hij dit jaar gekozen heeft voor de Kasteeltuinen.

William Sweetlove (1949) is een pop-art kunstenaar. Hij noemt zichzelf de meest geplagieerde kunstenaar van Europa. Zijn kunst is te herkennen aan de reusachtige rode poedel en een leger boomkikkers die getooid met plastic flessen op hun rug ten strijde trekken tegen de klimaatverandering. Het veranderende klimaat en de manier waarop de natuur hiermee omgaat is een belangrijk thema in zijn kunst.

Open

Aanstaande vrijdag gaat de poort van de Kasteeltuinen weer open. De eerste week mogen er alleen seizoenkaarthouders binnen. Een week later zijn ook andere gasten weer welkom in het park in Arcen. De werken van de Belgische kunstenaar zijn tot 1 november te zien in de water- en beeldentuin van het de Kasteeltuinen.

Extra maatregelen

De organisatie denkt dat het door de ruime opzet van het park mogelijk is om alles veilig te laten verlopen. Er zijn wel extra maatregelen getroffen. Bezoekers moeten vooraf een datum en tijdslot voor entree reserveren. Ze krijgen ook het verzoek om de aangegeven route op het park te volgen en niet te lang stil te blijven staan op smalle paden. De horeca in het park is geopend met afhaalpunten. Ook zullen er dit seizoen geen grote evenementen worden georganiseerd zoals het ridderspektakel en de Holland Koi Show.