advertentie VieCuri Mooi

Bezoekersregeling in ziekenhuis VieCuri versoepeld

Patiënten in ziekenhuis VieCuri mogen vanaf vandaag meerdere bezoekers per dag ontvangen. Ook zijn de bezoektijden verruimd en hoeven bezoekers geen mondkapje meer te dragen.

Vanwege het coronavirus was er van eind maart tot eind mei geen bezoek welkom in VieCuri. Sinds eind mei mogen patiënten één bezoeker per dag ontvangen, bij voorkeur elke dag dezelfde. Die bezoeker moest zich bovendien houden aan een vast bezoekmoment. Nu zijn de regels dus versoepeld.

Één tegelijk

Er zijn weer meerdere bezoekers per dag welkom, tussen 14.30 en 20.00 uur. Wel mag er niet meer dan één bezoeker tegelijk komen. Dat moet dus worden afgestemd. Mensen die klachten hebben die zouden kunnen wijzen op het coronavirus zijn niet welkom. Dat geldt ook voor mensen die een huisgenoot hebben die de afgelopen twee weken positief is getest en voor kinderen die begeleiding nodig hebben.

Bezoek moet anderhalve meter afstand van de patiënt houden en de hygiënemaatregelen in acht nemen. Voor een aantal afdelingen, zoals de intensive care, de Eerste Harthulp en het Geboortecentrum gelden andere regels. Bezoek is ook toegestaan bij patiënten die positief zijn getest op het coronavirus. Daarbij gelden wel extra beschermingsmaatregelen.