advertentie

Bewoners Park Rijnbeek zonder warme maaltijd door conflict

Vrijwilligers van Stichting de Treffer willen vanwege een langslepend conflict met de gemeente stoppen met het verzorgen van een warme maaltijd voor bewoners van Park Rijnbeek.

Stichting de Treffer organiseert de maaltijd voor met name oudere bewoners op donderdagmiddag belangeloos en verzorgt met regelmaat andere activiteiten. De gemeente Venlo heeft de stichting laten weten de regie te willen nemen, net als bij de andere inloophuizen.

Volgens verantwoordelijk wethouder Alexander Vervoort hoeft er niets te veranderen. De vrijwilligers zijn bang de inkomsten te verliezen, die ze met name met extra activiteiten binnenhalen. De Treffer gebruikt die om andere activiteiten in Venlo-Oost te organiseren. Volgens Vervoort is dat helemaal niet aan de orde. 'Wij willen overzicht houden op de inloophuizen en niet hun winst afpakken.'

'We zijn het zat'

Voorzitter Jan Holla van Stichting de Treffer zegt al jaren met de gemeente in de clinch te liggen. 'We dachten in november een gesprek met wethouder Vervoort te krijgen, maar toen al lag de gebruikersovereenkomst op tafel en zijn we meermaals gevraagd de overeenkomst te tekenen. We zijn het zat. Het opstappen van de vrijwilligers is het gevolg van jarenlange problemen.'

Volgende week donderdag vindt er in Park Rijnbeek nog een kerstdiner plaats. Mocht de gemeente niets regelen, is er vanaf volgend jaar op donderdag geen warme maaltijd meer.

advertentie

Lees ook deze artikelen