advertentie

Bewoners Klingerberg helemaal klaar met hondenpoep in speelpark

Bewoners in de Klingerberg in Blerick willen dat kinderen weer kunnen spelen in een parkje in de buurt. Dat is nu onmogelijk vanwege de grote hoeveelheden hondenpoep.

Het probleem speelt al langer en de bewoners van de Heggeroosstraat en omgeving zijn het nu zat. Ze steken rietjes in de drollen om de hondenbezitters bewust te maken van de situatie. Toch hebben ze niet de illusie dat die actie indruk maakt.

Poep op paden

'Overal ligt stront, je kan nog niet meer op het pad lopen, want ook op de paden ligt de poep al', zegt buurtbewoonster Gonny van Tankeren. 'Het kinderdagverblijf hier in de straat blijft binnen met de kinderen, omdat ze niet naar buiten kunnen vanwege de hondenstront', vult bewoonster Debby Tesselaar-Thissen aan.

Boetes

De bewoners hebben de hondenbezitters direct aangesproken op hun gedrag, maar ook dat mag niet baten. Sterker nog, ze hebben de drollen daarna een aantal keer over de schutting gegooid gekregen. Ze hopen dat er controles komen en er boetes worden uitgedeeld aan mensen die de poep van hun hond niet opruimen.

advertentie

Lees ook deze artikelen