advertentie Obesitas

'Beter goed voorbereid dan achteraf sorry zeggen'

De storm met een naam werd wat Venlo betreft gelukkig een storm die geen naam mocht hebben. De brandweer in Venlo kreeg een kleine veertig meldingen van overwegend lichte stormschade.

Ciara was de naam van de storm die door het hele land schade aanrichtte, maar zich in Venlo relatief rustig hield. De meldingen die de brandweer in Venlo kreeg, varieerden van omgevallen bomen op de weg tot een stoplicht dat was omgewaaid en weggewaaide gevelbeplating van huizen.

'Er is op sommige plekken wel hinder geweest, maar door het slechte weer en de goede communicatie zijn veel mensen binnengebleven', zegt Tineke Smedts van de brandweer. Oftewel: er waren simpelweg niet zoveel mensen buiten om die hinder te ondervinden. Dat heeft mede te maken met het feit dat de storm een naam had gekregen. Dat moet het makkelijker maken om over de storm te communiceren en mensen bewuster maken van maatregelen en risico's. 

Afgelaste evenementen

Ciara zorgde op voorhand wel al voor afgelaste evenementen binnen de gemeentegrenzen. Zaterdag besloot De Moeraskwaakers om de optocht van 't Ven af te gelasten. Een dag later blies De Poerker de receptie van de Hout-Blerickse prins af. Een goede keuze? Smedts: 'Dat zijn goede beslissingen geweest. Je kunt beter goed voorbereid zijn dan achteraf sorry zeggen.'