advertentie VieCuri Mooi

Betaalmunt Venlonaerke 20 cent duurder

De betaalmunt Venlonaerke kost komende carnaval 2,60 euro. Een muntje is in vergelijking met vorig jaar twintig eurocent duurder, zo laat de Stichting Stadsmunt Venlo weten.

Met de betaalmunt kan op circa vijftig plekken tijdens vastelaovend worden betaald. De prijs van het Venlonaerke wordt bepaald door de deelnemende kasteleins. In tegenstelling tot de afgelopen twee jaar heeft de betaalmunt alle dagen dezelfde waarde. In 2018 en 2019 was het Venlonaerke op de zaterdag van de Boetezitting duurder. Die tijdelijke prijsverhoging kwam geheel ten goede aan de organisatie van het evenement. 

Kosten

In de nieuwe regeling wordt van elke ingeleverde betaalmunt 10 cent afgedragen voor de organisatie van de Boetezitting. 'Zo komen we tegemoet aan de steeds verder stijgende organisatiekosten', zegt voorzitter Harry Rameckers van Stichting Stadsmunt Venlo. 'Verder heeft de horeca ook te maken met stijgende kosten, denk aan hogere bierprijzen en personeelskosten.' Het Venlonaerke blijft geldig tot 1 april 2020.