advertentie

Beslissing over vergunning Stereo Sunday volgt maandag

Het kabinet heeft vrijdagmiddag besloten dat evenementen tot 25.000 bezoekers vanaf 30 juni weer zijn toegestaan, mits er gebruik wordt gemaakt van toegangstesten.

De gemeente Venlo laat weten de mededeling van staatssecretaris Mona Keijzer van Economische Zaken goed te gaan bekijken. Maandag wil burgemeester Scholten dan beslissen of er alsnog een vergunning wordt afgegeven voor het Venlose dancefestival in het Julianapark.

Geen afstand en maximaal bezet

Volgens de landelijke maatregelen hoeven evenementen waar toegangskaarten voor worden verkocht en waar mensen niet overnachten geen anderhalve meter afstand tot elkaar te bewaren. Dat betekent dat evenementen de maximale capaciteit van hun terreincapaciteit kunnen gebruiken. Wel moeten bezoekers zich van tevoren laten testen of aan kunnen tonen dat ze volledig gevaccineerd zijn.

Besluit na weekend

Eerder deze week stelde de gemeente Venlo geen vergunning te kunnen verlenen aan Stereo Sunday omdat er nog teveel onduidelijk was. Toen bleek dat het kabinet deze week nog zou komen met een update over festivals werd die beslissing uitgesteld. De gemeente wil het weekend nu gebruiken om te kijken of er alsnog een vergunning wordt afgegeven en zo ja onder welke voorwaarden.

Meerdaagse evenementen met overnachting krijgen ook meer perspectief. Die zijn eind juli waarschijnlijk weer mogelijk.