advertentie VieCuri Mooi

Berenjacht: in Venlo zijn er ruim 2.000 te spotten

Het is een nieuwe trend: op berenjacht om kinderen in deze tijd wat afleiding buiten de deur te bieden. In de gemeente Venlo zijn er ruim tweeduizend te spotten.  

De scholen zijn al ruim twee weken gesloten en kinderen zitten dus thuis. Om ze toch wat afleiding buiten de deur te bieden is de berenjacht bedacht. Het begon allemaal in België, maar al snel werd het ook hier overgenomen. 

Speurtocht

De bedoeling is dus om op pad te gaan en zoveel mogelijk beren te vinden. Mensen die een beer op de vensterbank of in de voortuin hebben staan, kunnen het adres doorgeven aan vrijwilligers. Die verwerken het dan in een plattegrond.

Kinderen kunnen dan de route lopen, het aantal beren tellen en afvinken op een formulier. 'Ik vind het super leuk om te doen', zegt berenjager Aaliyah. 'Ik kan wel de hele dag YouTube gaan kijken, maar ik heb al zoveel filmpjes gezien. Dus nu kan ik de deur uit om beren te tellen.'

Moeder Naomi is ook enthousiast over de speurtocht. 'Ik moet zelf ook gewoon thuis werken. Dan is het heerlijk om een wandelingetje te maken. Super dat mensen de beren voor de ramen zetten, dan hebben de kinderen het ook leuk', zegt ze.

Mensen die een beer voor het raam hebben gezet, kunnen zich aanmelden via deze link